Новини

31 май – Световен ден без тютюнев дим

31 май – Световен ден без тютюнев дим

31 Май 2022, Вторник

Под мотото „Тютюнът – заплаха за околната среда“, премина днешният ден, в който засадихме 10 дръвчета – символ на живота и чистия въздух, в двора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, София.
Акцията по засаждането на 10 дръвчета неслучайно е в навечерието на 1 юни, когато се навършват 10-години от приемането на пълната забрана за пушене на закрити обществени места.
Съорганизатори на събитието бяха представители на СЗО за България, сдружение „България без дим“, фондация „БлуЛинк”, сдружение „Въздух за здраве“, Асоциацията на студентите-медици, Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология и Коалиция за живот без тютюнев дим.
В инициативата участваха министърът на околната среда и водите – г-н Борислав Сандов,  зам.министърът на здравеопазването Невена Цанкова, колеги от офиса на СЗО за България, д-р Александър Симидчиев от Комисията по здравеопазване в НС, изпълнителният директор на УСБАЛ по онкология – д-р Стефан Константинов, проф. Пламен Димитров - директор на НЦОЗА, представители на гражданското общество и НПО.

нагоре