Новини

1200 розови балона с хелий ще бъдат пуснати в небето над София в памет на българските жени, починали от рака на гърдата

1200 розови балона с хелий ще бъдат пуснати в небето над София в памет на българските жени, починали от рака на гърдата

22 Октомври 2014, Сряда

На 24 октомври, петък, от 11.30 часа до пред Театър „София“ в парк „Ген. Владимир Заимов“ за втора поредна година ще бъдат пуснати 1200 розови балона с хелий. Събитието е в памет на българските жени, които всяка година умират от рак на гърдата. Инициативата ще се проведе и в знак на съпричастност с близките на починалите. Целта е да се изпрати послание до всички български жени, че от най-голямо значение в битката с болестта е установяването й в начален стадий.

Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, организирана от Първа САГБАЛ „Св. София“ - София, Специализираната болница за активно лечение по онкология - София и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

В акцията по пускането на балоните ще участват кметът на София Йорданка Фандъкова, директорите на Първа САГБАЛ „Св. София“ и СБАЛ по Онкология – София - доц. Иван Костов и д-р Валентин Ангелов, лекари от двете лечебни заведения, телевизионната водеща Нана, която е създател на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“, Евгения Адърска – председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и Зоя Паунова – изпълнителен директор на „АстраЗенека“-България.

нагоре