Новини

​31 май – Световен ден без тютюнев дим

​31 май – Световен ден без тютюнев дим

23 Май 2022, Понеделник

Световният ден през 2022 г. ще премине под мотото „Тютюнът – заплаха за нашата околна среда“По този повод ще засадим 10 дръвчета – символ на живота и чистия въздух, вдвора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, София.

Събитието е на 31 май тази година, вторник, от 12:00часа в двора на болницата.

Така ще отбележим и 10-годишнината от приемането на пълната забрана за пушене на закрити и на някои открити обществени места.

Съорганизатори на събитието са офисът на СЗО за България, сдружение „България без дим“, фондация БлуЛинк, сдружение „Въздух за здраве“, Асоциацията на студентите-медици, Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология и Коалиция за живот без тютюнев дим. 

Ще присъстват представители на Министерството на здравеопазването, министърът на околната среда и водите – г-н Борислав Сандов, колеги от офиса на СЗО за България – д-р Скендер Сила и доц. д-р М. Околийски, д-р Александър Симидчиев от Комисията по здравеопазване в НС, изпълнителният директор на УСБАЛ по онкология – д-р Стефан Константинов, представители на гражданското общество и НПО.

нагоре