Новини

д-р Недялка Великова -първият представител на страната ни сред общо 23 участника

д-р Недялка Великова -първият представител на страната ни сред общо 23 участника

07 Август 2015, Петък

Фондацията за жени на AVON стартира за трети пореден път своята глобална клинична програма за борба срещу рака на гърдата, която изпраща специалисти от различни държави на обучение в САЩ. Кандидати от всички страни (без САЩ) ще се борят за общо 20 места и ще получат уникалната възможност да се обучават в престижни медицински заведения. Целта на програмата е развитието и придобиването на важни умения, които специалистите да приложат в своята държава, като така подобрят лечението на рака на гърдата.
Интензивната четириседмична програма обхваща обучения по хирургия, патология, радиология, медицинска онкология и клинични проучвания. Кандидатите ще бъдат подробно проучени от борда на Фондацията за жени на AVON, като най-добрите от тях ще бъдат препоръчани от други експерти в сферата на борбата с рака на гърдата. Финалистите ще получат стипендия, която покрива разходите им за престой и самолетни билети, вкл. лични разходи.
През 2014 г. в рамките на второто издание на програмата България беше представена от д-р Недялка Великова, специалист по лъчетерапия към Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. Тя стана първият представител на страната ни сред общо 23 участника в рамките на стипендиантската програма за борба с рака на гърдата на Фондацията за жени на AVON, като се пребори с конкуренция от специалисти от цял свят.
“Програмата на AVON е страхотна възможност да се запознаеш отблизо с постиженията в областта на онкологията в едни от най-реномираните центрове в Щатите. Престоят ми в Presbyterian Hospital New York промени цялостния ми поглед върху заболяването. Хората, с които работихме, ми показаха, че борбата срещу рака на гърдата тепърва предстои, че има толкова много възможности, открития и изследвания, които с много упоритост, желание и труд можем да въведем и в България“, коментира д-р Великова.
За да кандидатстват за стипендията, медицинските специалисти, които живеят извън Съединените Щати, следва да изпратят кандидатурите си за участие в Клиничната обучителна програма на AVON за борба срещу рака на гърдата до 9 септември, 2015 г. Повече информация за условията за участие е налична на официалния сайт на фондацията:

http://www.avonfoundation.org/causes/breast-cancer-crusade/funding/global-scholars-program-guidelines/


За AVON
AVON е компания, която повече от 125 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. С годишни приходи от почти 9 милиарда долара, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители в целия свят. Продуктовата линия на компанията включва козметика, аксесоари и продукти за дома, разпределени в добре познатите козметични серии AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:
Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до 2014 г. са насочени изцяло в посока ранна диагностика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.


Източник: http://www.ruseinfo.net

нагоре