Новини

ЧНГ, УСБАЛО

ЧНГ, УСБАЛО

23 Декември 2019, Понеделник

Честита Нова година, УСБАЛО...

          Годините отминават шеметно, добри или противоречиви, успешни или не дотам, градивни, понякога безлични. Но винаги оставят диря в професионалния и в личния ни живот.

Една година остана и зад собствения ни гръб – нашият гръб, на екипа на УСБАЛО. Вероятно всеки приема различно отминалия период и така е нормално. Ние сме различни характери, личности и хора, но сме обединени от една ценностна система: да бъдем хуманисти и да се борим за живота и здравето на пациентите. Повече от 13 хиляди души вярват в нас всяка година. Не сме ги разочаровали, няма да го направим и в бъдеще.

А колкото до ретроспекцията, наречена 2019, не са малко промените: една обновена клиника, предстояща придобивка с цената на мечта, наречена ПЕТ/КТ, един стабилен бюджет без дългове, кампания за безплатни прегледи за рак на гърдата, научни конференции и образователни симпозиуми, спектакли, изложби, „Училище за пациенти”, всеотдайност в лечението на тялото и на душата за всички, пристъпили прага на УСБАЛО...И една песен, и една кампания, които и в бъдеще ще ни мотивират да „Продължаваме”!

          Настъпващата 2020 година е високосна, тя е и математически симетрична. Много хора се наемат да пророкуват подобни знамения. Но за нас това е една нормална година, в която просто ще имаме още един ден повече в грижа за хората. Останалото вероятно ще бъде познато: работа, дежурства, нерви, умора, операции, спорове, научни събития...

          В навечерието на Коледа и Нова година да си пожелаем здраве, късмет и позитивизъм. И общественото признание, което заслужаваме. Не е проява на излишно самочувствие, ако продължим да наричаме себе си и УСБАЛО Националната онкологична болница на България!

нагоре