Новини

УСБАЛО участвува в Националната конференция Медик РОН

УСБАЛО участвува в Националната конференция Медик РОН

05 Декември 2017, Вторник

За трета година  Университетска специализирана болница по онкология  (УСБАЛО) ще участвува в Националната конференция Медик РОН. По традиция тя ще се проведе от 7 до 10 декември 2017 г. в Гранд хотел Пловдив.

Събитието се организира от Образователна aкадемия по oнкология с почетен председател проф. Иван Черноземски, Научното дружество по неврология и Ревматологичното научно дружество, Българско сестринското онкологично дружество. Инициатори на събитието са акад. Иван Миланов, проф. Рашо Рашков, проф. Галина Куртева. Целта е да съберат различни специалисти с авангардно мислене, които да представят най–новите направления в различните специалности.

Тази година на форума гост лектори са водещи специалисти от различни специалности. Освен домакините на събитието - онколози, невролози, ревматолози, участие ще вземат имунолози, фармаколози, генетици, молекулярни биолози, хирурзи, екперти по медицинско право, радиолози, хирурзи, диагностици и много други. Достойно място и представане подготвят специалисти по здравни грижи, рентгенови и медицински лаборанти. В организираната Образователна  Академия участие вземат млади изследователи, които представят научните си разработки и кандидатстват за довършване на работата или посещение на център по темата. За първи път се организира и сесия „Така НЕ!“, като целта е да се докладват проблеми в диагностиката и лечението. Университетска болница по онкология  ще участва активно в Конференцията. Доклади ще бъдат представени от проф. Веселина Първанова, проф. Елена Пиперкова, проф. Галина Куртева, доц. Иглика Михайлова, проф. Красимир Нейков, проф. Панайот Куртев. Участие с презентации ще представят повече от 20 специалисти по здравни грижи.

нагоре