Новини

УСБАЛО в медиите

УСБАЛО в медиите

15 Май 2019, Сряда

Последните дни на месец април и първата половина на м. май 2019 г., бяха белязани от редица събития във всекидневието на УСБАЛО и това бе повод някои от тях да намерят място в специализирания печат и в електронните медии.
В брой 15 на седмичника за медицина "Форум Медикус", в рубриката "Какво ново, докторе?", гостува д-р Стефан Константинов - изпълнителен директор на УСБАЛО. В своите отговори д-р Константинов дава превес и анализира многобройните предизвикателства, които възникват в системата на здравеопазването и по-конкретно в онкологията, и които екипът на националната специализирана болница успешно решава. Акцент в интервюто е поставен и върху близките и перспективните планове за развитие, както и на новостите, които предстоят.
В предаването на БНР "За здравето" на 27 април 2019 г. бе излъчен репортаж за една добра инициатива, реализирана за втора година от екипа на болницата: боядисването на яйца на Велики четвъртък, които биват раздавани на пациентите, останали за лечение и по време на Великденските празници. В репортажа става дума и за философията на дарителството, за добрата страна на хората и готовността им да помагат.
В същото предаване седмица по-късно, на 4 април, гостува Ралица Стоянова - психолог в УСБАЛО, която разказа за работата на Центъра на пациента, създаден в болницата. В интервюто бяха засегнати теми, полезни за пациентите, които имат нужда от среща и разговор с психолог по различни аспекти на собствено или на близки хора заболяване. 

нагоре