Новини

Спектакли в УСБАЛО

Спектакли в УСБАЛО

03 Март 2020, Вторник

Театрален спектакъл и изложба в УСБАЛО – поредните празници на духа от инициативата „Продължаваме”

През последната седмица на февруари, в УСБАЛО бе представен театрален спектакъл и бе открита обновена художествена изложба.

 „PLAYBACK“ е СПЕКТАКЪЛ на студенти от Нов български университет – различен от представите ви за класически театър и твърде провокативен.

„Playback” e спонтанно създаден импровизационен диалог между публика и актьори, огледало на преживяванията на зрителите.

Основата му е изградена върху идеята за обмяна на опит и промяна на въвлечените в него участници - разказвач, актьори и публика.

Разказвачът публично ни дарява с лична история за реални хора и събития. Актьорите, рискувайки неуспех в честен диалог, креативно отразяват незримото и перспективата в разказа, визуализирайки отговорите, които разказващият несъзнавано търси у себе си. Публиката ни дарява с дълбоко внимание.

Без преувеличение може да кажем, че онези, които не успяха да дойдат в Аулата на болницата, пропуснаха едно невероятно талантливо и различно представление. Студентите от НБУ бяха експлозивни и емоционални до неподозирани висоти. Увлякоха публиката, която пожела още много срещи с творчеството им.

Изложбата, подредена от Бистра Стойчева с платна на известни художници, е част от поредицата „История в рамка” – експозиция, която гостува в НДК в края на миналата година.

И двете събития – спектакълът и изложбата, са част от инициативата „Продължаваме”.

Информация за предстоящите творчески прояви на студентите от НБУ на територията на УСБАЛО, може да намерите в програмата „Продължаваме 2020”.

нагоре