Новини

Световен месец за борба с рака на гърдата

Световен месец за борба с рака на гърдата

08 Октомври 2014, Сряда

Съвместна кампания на Дарителска инициатива "За живота" и Bra Clinic

КАМПАНИЯ С УСМИВКА СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА

С розово настроение  на 1 октомври  в салон за бельо Bra Clinic, в Сердика Център, София се откри второто издание на кампанията Докосвам=Побеждавам, която подкрепя Дарителска инициатива  "За животa". Нейната цел е да създаде у българските жени позитивно отношение към профилактиката като основна стъпка към здравето на гърдите.

От Национален дарителски фонд "13 века България", които стоят зад инициативата "За Живота", изказаха благодарността си за отличното партньорство.

Проф. д-р Първанова, представител на Националната онкологична болница, подчерта колко са важни  профилактиката и редовното консултиране със специалист. Тя сподели, че когато ракът на гърдата е открит на време, той е лечим в над 90% от случаите!

Основната тема тази година е реЦИЦлирането. По време на събитието, посланиците на кампанията официално изхвърлиха техни стари, зле пасващи сутиени  в специалния кош, поставен в салона за бельо. Известните дами, които подкрепиха кампанията са : Марта Вачкова, Ани Михайлова, Нора Караиванова, Алекс Раева, Деси Банова, Елен Колева и Нана Гладуиш. Така те напрaвиха първата стъпка към здравето на гърдите – носенето на правилен размер сутиен , а втората, която всяка дама може лесно да направи, е редовният самопреглед и профилактичен преглед при специалист.

Какво е реЦИЦлиране?

От  1-ви октомври в салона на Bra Clinic има кош за стари сутиени. Единственото, което трябва да направиш, е да донесеш и изхвърлиш своя стар, неудобен сутиен. Можеш да донесеш стария си сутиен до 30 октомври.

Всяка дама, дарила сутиена си като част от кампанията, ще получи отстъпка от 10лв. за закупуването на нов сутиен от Bra Clinic. След кампанията всички събрани сутиени ще бъдат предадени за рециклиране. Средствата от изкупуването им ще бъдат предоставени на Дарителска инициатива ”За живота“. Bra Clinic за втора година подкрепя „За Живота“ в събирането на средства за закупуване на иновативна апаратура за лъчелечение в полза на СБАЛ по Онкология ЕАД.

Още благотворителни идеи

През целия октомври в обозначена дарителска кутия в салона на Bra Clinic всеки ще може да направи дарение в подкрепа на Дарителска инициатива "За Живота".

Може  да подпомогнете каузата и като дарите чрез SMS:

нагоре