Новини

СБАЛ по Онкология - ЕАД е част от интернет портала „Мама, татко и аз“

СБАЛ по Онкология - ЕАД е част от интернет портала „Мама, татко и аз“

08 Август 2013, Четвъртък

СБАЛ по Онкология - ЕАД е част от интернет портала „Мама, татко и аз“ и стартиращата през него информационна кампания под мотото „Грижа за здравето онлайн“ с подкрепата на GLOBUL, благодарение на която потребителите ще могат да получават здравни съвети от утвърдени специалисти. Порталът е първият в България, който дава възможност за директна онлайн комуникация между лекар и пациент и предлага достъп до качествена информация по най-актуалните здравни теми.

Интернет порталът www.mamatatkoiaz.bg съдържа авторски статии, новини, полезни съвети и интервюта на здравна тематика в няколко основни области: бременност и раждане, сърдечно-съдови заболявания, онкология, сексуално здраве, репродуктивни проблеми, грижа за децата и др. Информацията е разделена в отделни секции, като всяка седмица на фокус в сайта е различна тема.

След регистрация в портала, потребителите имат възможност да задават своите въпроси в секция „Съвети на специалиста" и да получават индивидуални консултации от доказани професионалисти. Комуникацията между лекар и пациент се осъществява чрез изпращане на персонални съобщения, като общуването е напълно конфиденциално. Всяко запитване се разглежда в рамките на 24 часа, а в случай, че не се отнася до избрания специалист или се налагат допълнителни изследвания, потребителят бива насочван към подходящ лекар или лаборатория в страната. Във форума на сайта потребителите могат да обсъждат темите, които ги интересуват, както и да обменят мнения.

Екипът специалисти в „Мама, татко и аз“ включва водещи имена от здравната сфера, които притежават богат практически опит и знания в съответната област. Основната цел на проекта е да предостави качествена информация, свързана със семейното здраве, а също така да осигури на повече хора в страната достъп до здравни услуги през интернет. Сред основните партньори на портала са здравни заведения като Университетска АГ Болница „Майчин Дом“, ВМА – гр. София, ЦБАЛ „Св. Екатерина“, МБАЛ „Токуда Болница София“, Втора САГБАЛ „Шейново“, СБАЛ по Онкология - ЕАД и др.

Организаторите предвиждат и създаването на партньорска мрежа от медицински лаборатории в цялата страна. Така потребителите на портала ще имат възможност по всяко време да получат компетентно мнение от експерти относно резултатите от индивидуалните им изследвания.

Водещи медицински специалисти, изразиха своята подкрепа за кампанията и отбелязаха колко е важна информацията за здравето онлайн. Проф. Генчо Начев - директор на Специализирана болница за активно лечение „Св. Екатерина“, проф. Добрин Свинаров - ръководител на Университетска болница "Александровска", доц. Ралица Георгиева - национален консултант по неонатология, доц. Николай Димитров - национален консултант по кардиология, д-р Иван Костов - изпълнителен директор на Първа АГ болница „Св. София“, са експертите, които ще бъдат част от кампанията "Грижа за здравето онлайн". Пациентските организации "Заедно с теб", в лицето на техния председател г-жа Пенка Георгиева, също застават зад инициативата и потвърждават необходимостта от качествена и достоверна информация за пациентите. 

нагоре