Новини

СБАЛ по Онкология – с мобилна образна диагностика

СБАЛ по Онкология – с мобилна образна диагностика

15 Октомври 2014, Сряда

Приложението на СБАЛО – ЕАД стана победител в конкурса на Sqilline и SAP България

Проект за приложение за образна диагностика в Специализираната болница за активно лечение по онкология /CБАЛО-ЕАД/  стана победител в конкурса на Sqilline за идеи за приложения Win MobileApp, подкрепен и от SAP България.

Победителят бе обявен по време на SAP Forum 2014. Спечелилата конкурса идея ще бъде разработена върху мобилната платформа на SAP. Приложението ще осигурява на всеки лекар , след оторизация, бърз и удобен достъп до резултатите от образната диагностика на пациентите му. “Мобилността дава достъп на хирурзите до изображенията, до всички пациентски изследвания навсякъде. Това приложение ще е готово в началото на 2015 г. и очакваме да се ползва и от други болници“, заяви Младен Георгиев, системен администратор в Специализираната болница за активно лечение по онкология, при получаване на  наградата.

 „Мобилното приложение за образна диагностика ще даде на лекарите мобилност и гъвкавост за преглед на резултати навсякъде и по-всяко време, ще даде лесен достъп до пациентското досие, както и възможност всеки резултат да се споделя по е-поща, с цел обмяна на мнения с други колеги”, коментира инж. Йордан Илиев, ръководител отдел „Информационен“ към CБАЛО -ЕАД. –„ Мобилното приложение ще е много полезно и за специализантите, които изпращат резултатите към лекарите със специалност за мнение и потвърждение на диагнозата“, допълва Илиев.

нагоре