Новини

Проф. Иглика Михайлова участва с три електронни постера на ESTRO 2024

Проф. Иглика Михайлова участва с три електронни постера на ESTRO 2024

07 Май 2024, Вторник
Проф. Иглика Михайлова, началник на Клиниката по лъчетерапия, участва на конгреса на Европейско дружество по лъчетерапия и онкология ESTRO 2024, което се провежда от 3 до 7 май в Глазгоу, Шотландия.
 
Проф. Михайлова представи 3 електронни постера на форума в съавторство с д-р Кирил Желев, докторант в УСБАЛ по онкология "Проф. Иван Черноземски".


На авторитетния международен форум са още четирима лекари от Клиниката по лъчетерапия - проф. д-р Веселина Първанова, д-рДимчо Георгиев, д-р Веселин Любомиров, д-р Боряна Генова, както и специалистите по радиологична физика Нели Гешева и Божидар Кръстев.
 
Мисията на ESTRO е да утвърди радиационната онкология като основен партньор в мултидисциплинарната грижа в борбата с рака и да гарантира достъпна и висококачествена лъчева терапия за всички онкопациенти, които имат нужда от нея.
 
Основната тема на ESTRO 2024 е „Радиационната онкология: Преодоляване на пропастта в грижите“. Научната програма включва и теми, свързани с мястото на лъчетерапията днес и накъде се развива – с основен фокус как да бъдат преодолени пропуските в предоставянето на оптимална лъчетерапия за всички. Освен симпозиуми, дебати и обучителни лекции - в програмата на конгреса са панелни дискусии и презентационни сесии.
 
Водещ приоритет на ESTRO е и насърчаването на развитието на млади специалисти по радиационна онкология, като чрез младежката общност Young Track предоставя образователни дейности, насочени към лекарите в по-ранните етапи от тяхната кариера.
нагоре