Новини

През месец юли в УСБАЛО – нови прегледи за рак на кожата

През месец юли в УСБАЛО – нови прегледи за рак на кожата

28 Юни 2021, Понеделник

Всяка година по света се диагностицират над 3 млн. случая на немеланомен кожен карцином и над 132 000 малигнени меланома. Благодарение на ранната диагноза смъртността в световен мащаб се понижава. Рискова група за развитие на кожен рак са хора със светла кожа - фототип I и II, с тежки слънчеви изгаряния в ранна детска възраст, съссемейна история за рак на кожата, при наличие на множество бенки по кожата, както и хора, които работят на открито. 

Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология традиционно подкрепя всяка подобна инициатива и се включва в нейното реализиране по различни начини. Тази година Клиниката по онкодерматология към УСБАЛО-ЕАД организира за втори път провеждането на безплатни профилактични прегледи за рак на кожата.  

Прегледите ще бъдат извършени от лекарския екип на Клиниката по дерматология. Очакваме Ви на дати 2, 9, 16, 23 и 30 юли тази година.

Всеки петък на месец юли 2021 г. вратите накабинет 128 в Диагностично-консултативния блок на болницата са отворени за безплатни прегледи. Във времето от 10 до 12.30 часа, ще бъдат прегледани всички желаещи по реда на идването, без предварително записан час.

Ще бъдат консултирани пациентите, които имат съмнения или откриват по тялото си кожни образувания, които: 

• променят размера, цвета и/или формата си;
• са асиметрични и с неравни граници;
• сърбят или кървят без причина;
• новопоявили се пигментни лезии;
• бенки, които са започнали да избледняват.

При съмнения или поставена диагноза, пациентите ще бъдат информирани и насочени за последващолечение в болницата.

Бъдете отговорни към здравето си и не отлагайте консултацията с нашите специалисти от Клиниката по дерматология!

нагоре