Новини

Предстояща научна конференция

Предстояща научна конференция

13 Юни 2023, Вторник

В периода от 16 до 18 юни 2023г. в „Гранд хотел Пловдив“ ще се проведе традиционната за „УСБАЛ по онкология“ ЕАД – „XIII Научна конференция по онкология“, която е акредитирана от Българският лекарски съюз с 21 кредитни точки за лектори и с 11 точки за всички участници.

Накратко представяме нашите модератори на научни сесии, както и имената на част от гост лекторите.

Професор д-р Елена Пиперкова - водещ специалист в областта на нуклеарната медицина, член на ЕАNM, ESMO, BUON, Българската асоциация по радиология и Нуклеарна медицина и др. Член на редакционната колегия на списания „Рентгенология и Радиология”, „Онкология”, „Hellenic J Nuc Med., „World J Nuc Med” и др. Професор д-р Елена Пиперкова е почетен председател на Българското дружество по нуклеарна медицина. Участва в създаването на Националния стандарт по Нуклеарна медицина, в „Стратегията за развитието на нуклеарната медицина“ у нас, изграждането на ПЕТ/КТ (РЕТ/СТ) центрове и Циклотрон в България.

Професор д-р Иглика Михайлова - началник Клиника по Лъчелечение към „УСБАЛ по онкология“ – София, специализирала в Безансон - Франция и по линия на Международната Агенция по Атомна Енергетика в Прага – Чешка република през 2009 г. Участва в редакционния съвет на „Reports of practical Oncology and Radiotherapy”. Членува в Българско Онкологично Национално Дружество, Българска Национална Асоциация по Онкология, European Society for Therapeutic Radiology and Oncology (ESTRO), Гилдия на лъчетерапевтите в България.

Професор д-р Здравка Валерианова – ръководител на Национален Раков Регистър, член на Българската национална асоциация по онкология, член на Научно дружество по онкология, член на Balkan Union of Oncology. Професор Валерианова е гост-лектор на национални и международни научни форуми в Гърция, Турция, Сърбия и Италия. Член на Редакционната колегия на Journal of BUON.

Един от модераторите е и нашата млада звезда в областта на медицинската онкология - доцент д-р Ася Консулова - член на ESMO, ECCO и ASCO, национален координатор на Европейската Инициатива за качествено лечение на пациенти с белодробен карцином и Европейската мрежа за лечение на тийнейджъри и млади хора с карциномни болести, председател на сдружение „Жените в онкологията“ – България.

В Конференцията като гост-лектори ще вземат участие и професор д-р Никола Владов - Началник Клиника жлъчно-чернодробна хирургия и трансплантология, ВМА-София, както и професор д-р Крум Кацаров - Началник клиника гастроентерология към ВМА-София.

С решение на Медицински съвет са предприети действия по промяна на името на лечебното заведение от „УСБАЛ по онкология ЕАД“ на УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“ ЕАД, като са изпратени писма до Министерство на здравеопазването за стартиране на процедура.

Благодарим на лекторите, участниците и партньорите на предстоящата Научна Конференция!

нагоре