Новини

ПРОДЪЛЖАВАМЕ...

ПРОДЪЛЖАВАМЕ...

07 Ноември 2019, Четвъртък

 „В името на живота – продължаваме...”,бе кулминация от събитията в тазгодишната кампания на Университетската болница за активно лечение по онкология и на нейните специалисти-мамолози, прегледали повече от двеста жени през октомври 2019 г.

На 24 октомври 2019 г. от 18 ч, със спектакъл на студенти от департамент „Музика“ на Нов български университет с ръководител Златка Ангелова, в Националния дворец на културата, бе открита изложбата „История в рамка”, седма поред от инициативата „Продължаваме”. Куратор отново бе Бистра Стойчева.

В Артгалерията на НДК, вход откъм клуб „Перото”, може да разгледате изложените платна на наши художници, майстори на четката и на доброто, художници от различни поколения, които вече втора година следват идеите на идеята „Продължаваме”.

По време на откриването на изложбата, д-р Стефан Константинов, изпълнителен директор на УСБАЛО, отбеляза:

„Сигурно много хора ще се запитат „Каква е работата на една болница, която вместо да лекува пациентите, се занимава със изложби, концерти на млади изпълнители, които свирят, правят спектакли? Работата е там, че ние трябва да лекуваме не само тялото, организма, но и душата. Картините, музиката, всичко това е начин на общуване, но не посредством технологична или прагматична информация, а общуване на духовно ниво. Защото здравето или болестта, са проблем не само на тялото, но и на съзнанието. Ако трябва да обобщим, то с подобни инициативи нашите усилия са насочени към спиране на дехуманизацията в медицината, изобщо дехуманизацията на обществото. Искаме да покажем на хората красивите неща, да насочим мисленето им в друга позитивна посока. И ще продължим да го правим!”.

След откриването й, изложбата в Артгалерия – НДК, може да бъде посетена всеки ден до 7 ноември от 11 до 18 часа. Входът за посетители е свободен!

нагоре