Новини

Отворени врати в СБАЛ по Онкология

Отворени врати в СБАЛ по Онкология

06 Ноември 2013, Сряда
Под мотото “Ела и разбери какво работи медицинският физик”  по повод  7 ноември Международен ден на медицинската физика
СБАЛО ще бъде домакин на 7 ноември от 8,30 до 10 часа.

Рожденият ден на Мария Склодовска-Кюри - 7 ноември, ще се отбележи за първи път като Международен ден на медицинската физика. Основната тема тази година е “Риск при медицинско облъчване? Попитай медицинския физик!”. Целта е да се повиши информираността на обществото за важната роля на медицинския физик за осигуряване на качеството и безопасността на пациентите и медицинския персонал при диагностиката, терапията и скрининга с методи, използващи йонизиращи лъчения.

Българското дружество по биомедицинска физика и инженерство (БДБФИ) ще отбележи Международния ден на медицинската физика със серия от събития в цялата страна, които имат за цел да повишат информираността на обществото за професията медицински физик. В София, Варна и Враца ще се организират отворени врати под мотото “Ела и разбери какво работи медицинският физик” в клиники по лъчелечение, нуклеарна медицина и образна диагностика в СБАЛ по Онкология-София, СБАЛОЗ-София, Токуда болница-София, УМБАЛ “Св. Марина”- Варна, КОЦ-Враца.

СБАЛ по Онкология - София ще бъде домакин на 7 ноември от 8,30 до 10 часа.

Посещението ще протече по следния график:

  • 8,30 - 9,00 часа – Аула - Представяне да дейността на медицинския физик в СБАЛО
  • 9,00 – 9,30 часа - посещение в Клиника по Нуклеарна медицина
  • 9,30 – 10 часа – посещение в Клиника по лъчелечение

БДБФИ организира пресконференция на 7 ноември 2013 г. от 15:30 часа в аудитория 4, IV етаж на Предклиничен университетски център на Медицински университет – София, ул. „Здраве“ 2

  • На тържествената сесия на 7 ноември от 16:00 в аудитория 4, IV етаж на Предклиничен университетски център на Медицински университет – София, ул. „Здраве“ 2, ще се представи историята на медицинската физика в България, както и ролята и изискванията към квалификацията на медицинските физици. Ще се поставят и наболелите нерешени проблеми и предложения за тяхното решаване.
www.bsbpe.org
Изтеглете програмата в  pdf формат.
нагоре