Новини

Обновена клиника

Обновена клиника

04 Декември 2019, Сряда

Уважаеми колеги,

Екипът на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, има удоволствието да Ви покани на откриването с водосвет на новоизградената Клиника по медицинска онкология/химиотерапевтичен комплекс/.

Събитието ще бъде проведено на 10декември 2019 г от 12 часа в сградата на УСБАЛО.

УСБАЛО е най-голямото и престижно специализирано заведение за лечение на онкологични заболявания в страната, което осигурява болнично медицинско обслужване на повече от 13 хиляди души годишно.

Болницата предлага комплексно лечение на пациентите си съобразно най-добрите световни практики. В лечебното заведение се извършва хирургична дейност, медикаментозно лечение и лъчелечение.

На територията на болницата се намира най-големия лъчетерапевтичен комплекс в България, изграден в периода 2010-2016 г. с помощта на европейско финансиране.

В момента тече реконструкция в Клиниката по нуклеарна медицина и ще бъде инсталиран най-модерният ПЕТ КТ скенер в Югоизточна Европа. Апаратурата трябва да започне да обслужва пациенти през първата половина на 2020г.

Освен медицинските успехи, лечебното заведение може да бъде пример за добро финансово управление. За период от две години просрочените задължения бяха намалени от 7,5 млн.лв на 1,9 млн.лв., като планът е да завършим 2019 г. практически без дългове.

Строително-ремонтните дейности за новата клиника по Медицинска онкология бяха осигурени от бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 1.3 млн. лв. В резултат на това два от неизползваните до сега етажи на сградата, бяха превърнати в модерна клиника, отговаряща на всички условия за европейско лечение и безопасност на пациентите.

10 декември 2019 г., в 12 часа: да се порадваме заедно на придобивката!

нагоре