Новини

Награди за цялостен принос в областта на онкологията

Награди за цялостен принос в областта на онкологията

07 Юни 2012, Четвъртък

роф.  д-р Иван Черноземски получи златен медал за цялостен принос в областта на онкологията. Други четирима негови колеги получиха сребърни медали – проф. д-р Злате Дудунков, проф. д-р Моис Меламед, д-р Елисавета Кръстева и медицинската сестра Бистра Павлова. Отличията бяха връчени от министър Атанасова.

На проведеното тържество по повод 62-годишнина от създаването на Специализираната болница за активно лечение по онкология, министър Десислава Атанасова подчерта дълбокото си уважение и признание към всички работили и работещи в лечебното заведение, към тяхната професионална квалификация, чувство за дълг и отговорност към пациентите.   Благодарение на техния труд днес лечебното заведение  е лидер в областта на диагностиката и лечението на раковите заболявания, където пациентите получават качествени медицински грижи и помощ, заяви министърът на здравеопазването.  

Отличията се учредяват за първи път през тази година. Инициатор е ръководството на Специализираната болница за активно лечение по онкология   като номинациите са предложени от представители на БЛС, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и от ръководителите на Научния комитет и Медицинския съвет на болницата.  На събитието беше представено и специално юбилейно печатно издание „62 години Национална Онкологична Болница”, включващо документи за историята на болницата. 

източник - Министерство на здравеопазването

нагоре