Новини

Министър председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Петър Москов посетиха СБАЛ по онкология ЕООД - София

Министър председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Петър Москов посетиха СБАЛ по онкология ЕООД - София

07 Септември 2015, Понеделник

Премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването  Петър Москов посетиха Националната онкологична болница, за да се запознаят с напредъка по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към лечебното заведение. 
        Лъчетерапевтичният комплекс се разширява по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от бюджета. Монтират се  високотехнологичните апарати, с които ще разполага центърът: 2 модерни линейни ускорителя, магнитно-резонансен томограф, система за планиране на лъчелечението и др. 

      Директорът на болницата д-р Валентин Ангелов запозна гостите с трудностите и забавянето на проекта и допълни, че намесата на този екип на Министерството на здравеопазването е помогнал да се реализира комплексът. След това д-р Ангелов запозна присъстващите с напредъка на проекта и подчерта, че пациентите на болницата могат да получат комплексно лечение и на едно място да се диагностицират, оперират и да им се прави лъчетерапия и химиотерапия. До цялостното завършване на сградата остава месец, каза директорът. 

          Министър – председателят Бойко Борисов оцени значимостта на проекта и заяви, че „това е един конкретен случай как здравната реформа се прилага на практика". 
          Министър Москов заяви, че за да се реализира проектът, се е минало се през много трудности и добави, че в началото на декември първият пациент ще може да бъде лекуван в разширения комплекс.

Линк с видео от събитието: Канал 3

нагоре