Новини

Клиниката по медицинска онкология участва в конгреса на Американското дружество по клинична онкология

Клиниката по медицинска онкология участва в конгреса на Американското дружество по клинична онкология

28 Юни 2024, Петък
Началникът на Клиниката по медицинска онкология доц. д-р Ася Консулова и д-р Ивелина Панджарова, медицински онколог, взеха участие в ежегодната среща на Американското дружество по клинична онкология (ASCO).
ASCO 2024 се проведе в началото на юни в Чикаго, Америка, и събра на едно място повече от 40 000 специалисти по онкология, Научната програма на форума включи 200 професионални сесии и презентира повече от 5 000 научни абстракта.
 
ASCO се счита за една от най-големите ипрестижни конференции за изследване на рака в света. Мотото на конгреса за 2024 беше: Изкуството и науката на грижата за раково болни: от облекчение до лечение.
 
Основано през 1964 г., Американското дружество по клинична онкология се ангажира с принципа, че знанието побеждава рака.
 
Участието в такъв престижен научен форум дава възможност на лекарите да се запознаят с най-новите научни изследвания и иновации в онкологията, което повишава качеството на грижите, предоставяни на пациентите. Това също така, осигурява достъп до модерни методи за лечение и терапевтични подходи, които могат значително да подобрят резултатите за пациентите.
нагоре