Новини

Известни са най-успешните ИТ мениджъри за 2015 г.

Известни са най-успешните ИТ мениджъри за 2015 г.

10 Декември 2015, Четвъртък

Носителите на голяматата награда в 3-те категории на конкурса:  Александър Иванов, директор “Информационни технологии”, Петрол АД - в категория “Ефективност”; Добрин Маринов, ИТ Мениджър, Орбико България ЕООД - в категория “Мениджмънт” ; Йордан Илиев, ИТ ръководител в “СБАЛ по Онкология” ЕАД в категория “Иновации”

На 9 декември, станаха известни отличените в конкурса “ИТ мениджър на годината”, организиран за осма поредна година от Клуба на ИТ мениджърите в България и сп. CIO. И тази година инициативата, която има за цел да утвърждава авторитета на ИТ ръководителите и да стимулира ефективното използване на информационните технологии в дейността на компаниите бе подкрепена от Борика Банксервиз, Уникредит Булбанк и Мобилтел.

По традиция конкурсът отличи постижения в 3 направления: “Мениджмънт”, “Иновации” и “Ефективност, като най-успешните ИТ ръководители бяха избрани на 2 етапа. В първия етап 42 членове на Клуба на ИТ мениджърите гласуваха за предложените кандидати. Събралите най-много гласове във всяка от категориите, бяха номинирани за участие във финалния етап на конкурса.

Номинираните
В категория “Мениджмънт” най-висока оценка за своята работа през изминалата година получиха:
Александър Иванов, мениджър “Информационни системи”, Данон Сердика АД
Димитър Цолов, ИТ директор, ЕОС Матрикс ЕООД
Добрин Маринов, ИТ Мениджър, Орбико България ЕООД           
   
   
В категория “Ефективност" бяха отличени:
Александър Иванов, директор “Информационни технологии”, Петрол АД
Йордан Илиев, ИТ ръководител в “СБАЛ по Онкология” ЕАД           
Марин Роглев, мениджър “Сървърна администрация” за EMEA, AVON
           

В категория “Иновации” на финалния етап от конкурса преминаха:
Анна Анчова, ИТ мениджър, Scania Black See Unit
Йордан Илиев, ИТ ръководител в “СБАЛ по Онкология” ЕАД
Пламен Кънчев, мениджър “Информационни системи и информационни технологии, в АстраЗенека България ЕООД

 

Най-успешните ИТ мениджъри през 2015 година: Александър Иванов (Петрол АД), Марин Роглев (AVON), Александър Иванов (Данон Сердика), Добрин Маринов (Орбико България), Иван Такев (Гопет Транс), Анна Анчова (Скания България), Димитър Цолов (ЕОС Матрикс), Пламен Кънчев (АстраЗенека България), Йордан Илиев (СБАЛ по Онкология)

Победителите
На втория етап на конкурса бе формирана комисия, която да определи победителите в трите категории. В нея бяха поканени представители на Клуба на ИТ мениджърите и сп. CIO като организатори, както и изявени професионалисти в сферата на ИТ представители на компаниите партньори в провеждането на конкурса Борика-Банксервиз и Уникредит Булбанк и Мобилтел.

Всеки от участниците в комисията имаше ангажимента да се запознае с достиженията на финалистите и възможността да подкрепи по една кандидатура във всяка от категориите на конкурса.
След гласуване бяха определени носителите на голямата награда във всяка от категориите:
Добрин Маринов, ИТ Мениджър, Орбико България ЕООД - в категория “Мениджмънт”
Александър Иванов, директор “Информационни технологии”, Петрол АД - в категория “Ефективност”
Йордан Илиев, ИТ ръководител в “СБАЛ по Онкология” ЕАД в категория “Иновации”.


И още награди
В рамките на церемонията “ИТ мениджър на годината”, за шести пореден път бе връчена специалната награда в подкрепа на иновациите и младите хора, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите. През 2015 това отличие спечели Иван Такев, ИТ мениджър на Гопет Транс.

По време на официална церемония, организирана със съдействието на Борика Банксервиз, Уникредит Булбанк и Мобилтел всички финалисти в конкурса получиха грамоти, а на носителите на наградата „ИТ мениджър на годината” бе връчен символът на приза - авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев. Награди за финалистите предоставиха също компаниите Gartner, PriceWaterhouseCoopers, Дикота и Чивас.

Повече информация за конкурса “ИТ мениджър на годината” и победителите в него през 2015 година очаквайте в следващия брой на сп. CIO.

Източник: cio.bg

нагоре