Новини

ИСТИНАТА ЗА ТЕЛК В УСБАЛО

ИСТИНАТА ЗА ТЕЛК В УСБАЛО

17 Септември 2021, Петък

По повод изнесената информация в медиите, в която е посочено името на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология и работата на нейната ТЕЛК, искаме да отбележим следното: Явно става дума за грешка и като резултат на непроверена информация – за объркване в имената на лечебни заведения със сходни функции.

През годините хиляди хора са получили своите решения и подкрепа от специализираната комисия в болницата, за да живеят един по-достоен и качествен живот. 

И го правят до ден днешен, като търсят информация за работата на ТЕЛК в УСБАЛО, за работното време и достъпа. Улесняваме ги чрез нашите комуникационни канали за обратна връзка.

Разбираме – като колеги и потребители, стремежа да бъдеш пръв, защото проверката на фактите и на обстоятелствата изискват време, но ето конкретната истина от първо лице: 

„ТЕЛК при УСБАЛО е създадена през 2005 г. и оттогава всяка година през кабинетите преминават около 4000 онкологично болни. За добрата организация и качеството на работата на нашата ТЕЛК говори фактът, че нашите пациенти се освидетелстват в рамките на 40 дни, докато при останалите ТЕЛК се чака минимум три месеца. Важно е да се отбележи, че от този огромен брой преминали пациенти, всеки от които е със своите изисквания и очаквания, имаме многобройни благодарствени писма и само две жалби за 16 години.”

 

В края на своя коментар доц. Манаси Николов, председател на ТЕЛК в УСБАЛО, съобщи още актуална информация „отвътре”: 

„Никой не е идвал, не ни е търсил, няма разпитвани колеги, нито арестувани... И в момента коридорът е пълен с чакащи пациенти и работим на пълни обороти!”

нагоре