Новини

Завърши XII национална научна конференция по онкология

Завърши XII национална научна конференция по онкология

14 Юни 2022, Вторник

Завърши XII национална научна конференция по онкология, проведена от 10 до 12 юни в залите на гранд-хотел „Пловдив”.

В унисон с традицията участваха водещи специалисти от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София, както и онколози от цялата страна. Националните онкологични конференции са традиция и запазена марка на лечебното заведение, като основен носител на идеите и акцентите са екипите на УСБАЛО, компетентни в различните сфери на онкологичната наука и практика.

В научната програма бяха дискутирани всички основни аспекти на онкологичната патология. Организационният комитет, председателстван от д-р Стефан Константинов - изпълнителен директор на УСБАЛО, осъществи замисъла за една атрактивна и полезна програма, в която доминираха научният диалог и неформалните срещи между колеги.

- На XII научна конференция по онкология в Пловдив
бяха представени много и интересни доклади, проучвания, клинични случаи и други актуални данни, както и последни постижения на фармацевтичната индустрия в нашата област. Изключително полезна бе и сестринската сесия, на която бяха дискутирани ключови елементи от значимата роля и отговорността на професионалистите по здравни грижи в различните етапи от онкологичното лечение. За пореден път участниците се увериха, че споделеното за развитието на онкологията обогатява професионалния ни път и подпомага работата ни, подчерта д-р Константинов.

нагоре