Новини

Д-р Ваня Митова участва на 14-тата Европейска конференция за рак на гърдата в Милано

Д-р Ваня Митова участва на 14-тата Европейска конференция за рак на гърдата в Милано

24 Март 2024, Неделя

В края на март д-р Ваня Митова, началник на Отделението по хирургия на гърда и реконструктивна хирургия в УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски“, взе участие в 14-тата Европейска конференция за рак на гърдата /14th European Breast Cancer Conference - в Милано, Италия.

Водеща тема на медицинската международна среща беше “Изследвания и иновации в мултидисциплинарния подход при рак на гърдата”. 

По време на конференцията д-р Ваня Митова, която е и създател на първото българско мобилно приложение за рак на гърдата BreastHelp, се включи в обсъждане на най-новите резултати и концепции, които оказват влияние върху ежедневната лекарска практика и грижата за пациента.

Представяйки горещите проблеми и предизвикателства в грижите за рака на гърдата, от 1998 г. Европейската конференция за рака на гърдата предоствя платформа за обмен на знания и новаторски практики в мултидисциплинарното управление на рака на гърдата.

Въпреки че над 80% от пациентите с рак на гърдата оцеляват повече от 5 години, болестта все още е разпространена, намалявайки преживяемостта и качеството на живот на пациентите.

нагоре