Новини

Дарителска инициатива "За живота"

Дарителска инициатива "За живота"

29 Ноември 2012, Четвъртък

ДАРИТEЛСКА ИНИЦИАТИВА „ЗА ЖИВОТА”

ПОД ПАТРОНАЖА НА Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

Инициативен комитет съставен от видни български бизнесмени, общественици, интелектуалци и лекари инициира идея за ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА. Тя си поставя за цел набиране на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата. С тях ще бъде закупен първия и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция. Този метод на лечение се използва при петдесет процента от болните с рак на млечната жлеза и при всички други онкологични заболявания, при които наличната съвременна апаратура у нас не би могла да помогне.

Апаратът, чиято цена е около 3 000 000 лева ще бъде дарен на „СБАЛ по Онкология” ЕАД - водещата онкологична болница в България и ще бъде инсталиран в Операционен блок.

Партньори и съорганизатори са Столична Община, Министерство на здравеопазването, Национален Дарителски Фонд „13 века България”, Български форум на бизнес лидерите /БФБЛ/, фармацевтичните компании „Астра Зенека” и „Новартис”, Асоциация на пациентите с онкологични заболявания /АПОЗ/, Асоциация на дружествата от леката промишленост, Приватсистем, Куик Куолити Сървиз,  „Вип Арт”,  „Ноавис”, Интуишън студио, звукозаписно студио „Бръмбар”, галерия „Астри”, БГ МАМА, ИНВЕСТОР.БГ АД, МЕТРОРЕКЛАМА, 24 ЧАСА, ТРУД, БТА, БНР, ДАРИК, ТВ7, БНТ.

Инициативата стартира на 30 октомври – в месеца за борба с рака на гърдата с Благотворителен търг на произведения на видни български творци, на който за час и половина се събраха 16 800 лева. Петдесет и шест български художници също застанаха зад инициативата и дариха свои произведения. Част от картините  бяха предложени на Благотворителния търг, а останалите ще могат да бъдат закупени през следващите месеци.

Дарителската инициатива ще продължи през следващите шест месеца.  Инициативният комитет е отворен за нови партньори, които подкрепят каузата.

Повече за Дарителската инициатива може да научите на www.zajivota.org

Мотото на инициативата е:

ТЯ ДАРЯВА ЖИВОТ, ДАРИ И ТИ!

Може да подпомогнете каузата като:

  • Закупите картина:

 Електронният каталог с всички картини е достъпен в картинната галерия на сайта на инициативата – www.zajivota.org.

  • Дарете директно и по специално открита сметка: 

Име: Национален дарителски фонд „13 века България“

Банка ДСК

IBAN: BG25STSA93000020562379

BIC: STSABGSF

  • Дарете и чрез SMS:

Изпратете SMS с текст: DMS ZAJIVOTA
на единен дарителски номер 17 777

(за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel)

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС                                          

За повече информация посетете www.dmsbg.com

Благодарим ви, че подкрепяте Дарителската инициатива „За живота” за набиране на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените страдащи от рак на гърдата. С тях ще бъде закупен първият и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция. Водени сме от искрените подбуди за една благородна кауза, която ще помогне  за лечението на хиляди тежко болни.

 

ПОДАЙ РЪКА НА ЖИВОТА!

нагоре