Новини

В УСБАЛО Единствена у нас модерна автоматизирана система за тъканна диагностика

В УСБАЛО Единствена у нас модерна автоматизирана система за тъканна диагностика

26 Юни 2020, Петък
Като част от проект за подобряване на качеството на онкологичната диагностика в България, със сътрудничеството на фирма „Хроно” ООД /официален представител на Roche Diagnostics, Швейцария/, в УСБАЛО, София, вече работи най-ново поколение съвременна лабораторна диагностична апаратура Ventana Benchmark ULTRA за нуждите на клиничната патология в лечебното заведение.
Roche Diagnostics, чрез подразделението си Ventana Medical Systems, е международен лидер в патоанатомичната диагностика. Фирмата е  водеща в разработката и производството на автоматизирани системи за тъканна хистологична и цитологична диагностика. Системите на компанията се използват в 50-те най-добри водещи медицински научноизследователски центрове за борба с рака в САЩ, сред тях Mayo Clinic, Johns Hopkins Hospital, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Сега Клиниката по клинична патология на УСБАЛО става част от тази престижна група.
Известно е, че широк спектър от патоморфологични изследвания са необходими за прецизна диагностика и имат водещо значение при определянето на прогнозата и лечението на онкологичните заболявания. За постигане на баланс между високите стандарти, ефективността и оптималното качество на диагностичния процес Roche Diagnostics разработва и осигурява индивидуални решения за всяка лаборатория.
Осъществената инсталация от най-новото поколение автоматизирана система за тъканна диагностика Ventana Benchmark Ultra в УСБАЛО, е първа и засега единствена в  България. С инсталацията и използването на вече утвърдената технология ще бъде постигнато значително оптимизиране на работните процеси, нарастване на дневната производителност, възпроизводимост на резултите, намаляване на времето, необходимо за обработка на  пробите и подаване на готовия резултат. 
Наличието на подобна съвременна апаратура ще подпомогне развитието на персонализираната медицина, както и партньорството с водещи фармацевтични компании за мониторинг на таргетни терапии в лечението на рак на млечна жлеза, на бял дроб, на малигнен меланом, както и на други социалнозначими онкологични заболявания.
нагоре