Новини

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАК НА КОЖАТА

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАК НА КОЖАТА

27 Юни 2020, Събота

Уважаеми пациенти,

Ракът на кожата е важен и често игнориран проблем. Ранното поставяне на диагноза от специалист е от изключително значение за успешното му лечение.

Всяка година през летния сезон се провежда международната кампания „Евромеланома”. Основните й цели са превенция и ранна диагностика на пациенти с кожен рак. В рамките на кампанията специалисти-дерматолози от цял свят обединяват сили и извършват безплатни профилактични прегледи. Имаме удоволствието да Ви съобщим , че Клиниката по онкодерматология на УСБАЛО ще се включи в кампанията „Евромеланома” 2020. Прегледите ще бъдат организирани в два дни: на 25.06 (четвъртък) и на 16.07 (четвъртък) от 10.30 до 16 часа в кожен кабинет № 128 на ниво „партер” в болницата.

Прегледите ще бъдат извършвани от лекарски екип на Клиниката по онкодерматология в състав : д-р Ива Гаврилова , д-р Наташа Цекова и д-р Николай Маджунов. Те са безплатни и ще се осъществяват без предварително записване, а пациентите ще бъдат преглеждани по реда на идването.

Кои пациенти подлежат на скрининг?

Ако сте забелязали бенка, която е претърпяла някоя от следните промени:

* изменения в размера, формата и поява на неясни контури;

* всякаква промяна в пигментацията, която Ви прави впечатление, като оцветяване в по-интензивно кафяво, черно и/или избледняващи участъци;

*оплаквания от поява на сърбеж и дискомфорт до разраняване и кървене на повърхността, без да е имало травма;

*бенка или пигменто петно, която е започнала да избледнява, да се обезцветява и да изчезва.

Всяко пигментно петно, новопоявила се или бенка по рождение, която започва да се променя,трябва да бъдат прегледани от онкодерматолог! Ако имате някой от гореизброените симптоми, можете да ни е доверите в рамките на тазгодишната кампания „Евромеланома” 2020.

 

Вашето здраве е важно за нас!

 

С уважение!

Екип на Клиниката по онкодерматология в УСБАЛО

нагоре