Новини

Арт инициатива "Продължаваме" гостува в Смолян

Арт инициатива "Продължаваме" гостува в Смолян

28 Май 2021, Петък

Обичаме числото 1. 
Анонсирахме първи етап от детското направление на арт-инициативата "Продължаваме", респективно събирането на детски рисунки, на 1 декември миналата година. Само 6 месеца по-късно вчера - на деня на детето - сме изключително щастливи да обявим, че първите 10 пана, сътворени със 72 детски творби, акостираха в Смолян.
Добавихме й 8 рамкирани рисунки, докоснати от магията на детството и дарени ни от гр. София.
Творците зад тях - Ева на 5 г. и изключителна сила - г-жа Илияна Мелева.

Пуснахме всичко по вълшебно хвърчило, за да усмихнем за празника дечицата, лекуващи се в педиатричното отделение в местната болница.
Благодарим от все сърце за съдействието на г-н Иван Кънев, с помощта на който подаръка от "Продължаваме", сътворен с любов и грижа от деца из цялата страна, достигна до първия си получател.

С първата детска експозиция в рамките на инициативата ни и в следващите такива нашата цел бе и ще бъде не просто да аранжираме добре рисунките.

Копнежът ни е чрез паната, които правим с детско творчество, ние да разказваме истории на децата. Дали успяваме - най-малките ще кажат.

Наградата за нас ще е, ако дечицата, лекуващи се в болниците, се спират по-често пред нашите пана и слънцето изгрява на лицата и в душите им, виждайки отражението върху тях на своя съвършен вътрешен свят,  целогодишно цъфтящ в багрите на дъгата.

Децата в педиатричното отделение на МБАЛ в гр. Смолян ще виждат нашата интерпретация по следните теми:
"Любовта", "Моят дом", "Воден свят", "Настроения и сезони", "Празник-мечта", "Супергерои и свръхсилата, живееща в теб" , "Автопортрет", "Качвайте се приказни герои, потегляме!", "И ние котките мечтаем", "Моят магически свят".

За да разкажем историите, обвързани с  последните две споменати теми, ни помогнаха и 4 рисунки, подарени ни от малкия-голям талант Кармин Боруджуева на 9 г. от гр. Самоков - носител на два златни медала от международния конкурс "Мустакът на Дали", провел се в Испания в края на м.февруари тази година. Това всъщност е първият конкурс, в който тя изобщо участва.

Едно от паната, а именно "Празник-мечта" е една идея по-различно от останалите.
Заставайки пред него, децата ще могат да доловят и един от неизменните аромати на всеки един празник.
Обработихме картона само с натурални съставки, така че той да ухае на любимото какао. 

На всяко пано редом до нашите имена са посочени имената на малките творци.

От следващата седмица започваме пращането на благодарствените поздравителни картички към тях. 

Призоваваме всички родители и учители да посочват свой имейл адрес на гърба на рисунките. В противен случай няма как да благодарим лично на децата за подкрепата.

Събирането на рисунки продължава с пълна сила.
Ако желаете да участвате, пишете ни на 

abv.bg">prodaljavame@abv.bg, за да ви кажем как най-лесно може да го направите от вашия град без значение дали сте в България или живеете извън граница.

Благодарим Ви
ЗАЕДНО можем и винаги ще можем повече!

нагоре