За нас в медиите

За 8 март фондация „Живот с рак” подари усмивки онкоболни жени в Клиниката по медицинска онкология

За 8 март фондация „Живот с рак” подари усмивки онкоболни жени в Клиниката по медицинска онкология

08 Март 2024, Петък
Всяка дама на лечение в клиниката получи по едно специално цвете Тубероза, символ на вярата и надеждата; към пакета с подаръци бяха включени биологични плодове и козметика от Рефан.
Кампанията на фондацията "Живот с рака" се казва „Осем звезди в осем болници за 8 март” и е по идея на Николай Диковски, който също се бори с онкозаболяване.
 
„Това е цветето на Богородица, което дава надежда, оптимизъм и вяра. Скоро то ще разцъфне и символизира надеждата, която искаме да подарим”, каза актрисата Лара Златарева, която също участва в инициативата.
 
Самата тя наскоро се сблъска с диагнозата, за щастие – леко. „Така срещнах много жени, за които е много важно да им бъде вдъхната надежда и сила”, допълни любимата Кака Лара. Освен цветето, от Фондация „Живот с рак” подаряват и четири ябълки на всяка жена в онкологично заведение.
 
Радмила Стоянова е на 57 години. Тя е от Кюстендил и е диагностицирана преди година. Претърпява и операция, но това не я спира да се усмихва и да вярва. „В началото имаше момент на много силен стрес. След това се събрах, казах си, че обичам себе си и семейството си и ще се боря за това”, признава жената.
 
Вижте целия репортаж ТУК.
нагоре