Д-р Ваня Митова

Д-р Ваня Митова

Д-р Ваня Митова завършва Медицина през 2013 г. в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ с отличен успех. През 2019 г. придобива специалност по „Хирургия“ .

През януари 2024 д-р Митова преминава пълния курс за Онкопластична хирургия на гърда в Оксфорд и полага успешно изпита за сертифициране.

От 2015 г. до момента е асистент по Хирургия към Медицинския факултет в СУ и обучава студенти от специалностите "Медицина" и „Медицина на английски език“. През 2019 г. завършва и втората си магистратура по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“.

Д-р Митова печели I-во място в конкурса на Български лекарски съюз „Млад медик 2017“ в категория „Лекар-специализант“, а преди това в 3 последователни години отново след спечелен конкурс, е и стипендиант на БЛС. От 2019 г. е в Лигата на „Лекарите, на които вярваме“.

През 2022 г. д-р Митова е един от учредителите на Съвместната онкологична национална мрежа (СОНМ).


Д-р Ваня Митова има редица преминали квалификационни курсове по хирургия и онкопластична хирургия на гърда, коремна и лапароскопска хирургия, лечение на хронични рани, ехомамография и ехография на коремни органи. Част от тези курсове са в чужбина – Франция, Унгария, Германия и Полша. Специализирала допълнително образна диагностика и хирургично лечение на рак на гърдата в УСБАЛ по Онкология с ръководител проф. Иван Гаврилов.
Професионалните и научни интереси на д-р Митова са в областта на диагностиката и хирургичното лечение при злокачествени и доброкачествени заболявания на млечната жлеза, както и в областта на общата и коремна хирургия.
Има над 50 научни публикации, част от които във водещи международни издания.
Член е на Българското хирургическо дружество, Съвместната онкологична национална мрежа, Европейското дружество на специалистите по рака на гърдата (EUSOMA) и Европейската асоциация по ендоскопска хирургия (EAES).

Новини

нагоре