Euromelanoma 2021 POSTER WEBВсяка година по света се диагностицират над 3 млн. случая на немеланомен кожен карцином и над 132 000 малигнени меланома. Благодарение на ранната диагноза смъртността в световен мащаб се понижава. Рискова група за развитие на кожен рак са  хора със светла кожа - фототип I и II, с тежки слънчеви изгаряния в ранна детска възраст, със семейна история за рак на кожата, при наличие на множество бенки по кожата, както и хора, които работят на открито.

 За поредна година Българското дерматологично дружество, в партньорство с Европейската асоциация по дерматоонкология, организира национална кампания за превенция на рака на кожата „Евромеланома“ '2021. Целта на кампанията е да повиши общественото внимание към злокачествените образувания на кожата, чиято заболеваемост всяка година нараства, възможностите за предпазване от развитието им, както и за ползата от навременно откриване на проблема.

Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология традиционно подкрепя кампанията и се включва в нейното реализиране чрез различни инициативи. И тази година Клиниката по онкодерматология към УСБАЛО-ЕАД организира провеждането на безплатни профилактични прегледи за рак на кожата.

Прегледите ще бъдат извършени от лекарския екип на Клиниката по дерматология.

В дните сряда, 19 май и четвъртък, 20 май 2021 г. в кабинет №128 на Диагностично-консултативния блок на болницата, във времето от 10 до 15 часа, ще бъдат прегледани всички желаещи по реда на идването, без предварително записан час.

 Ще бъдат консултирани пациентите, които имат съмнения или откриват по тялото си кожни образувания, които:

  • променят размера, цвета и/или формата си;
  • са асиметрични и с неравни граници;
  • сърбят или кървят без причина;
  • новопоявили се пигментни лезии;
  • бенки, които са започнали да избледняват.

При съмнения или поставена диагноза, пациентите ще бъдат информирани и насочени за последващо лечение в болницата.

Бъдете отговорни към здравето си и не отлагайте консултацията с нашите специалисти!

Екип на Клиниката по онкодерматология на УСБАЛ по онкология, София

Основно меню

Контакти

Адрес гр.София  Карта
ул. "Пловдивско поле" №6
Тел.:+359 2 8076-299
(от 7:30 до 15:00часа)
Имейл: secretary@sbaloncology.bg
Обратна връзка
Телефонен указател

 

Конференции на УСБАЛО

Design Oncology 2023

Main menu en-GB

Scroll to top