Новини

В името на живота – ПРОДЪЛЖАВАМЕ...

В името на живота – ПРОДЪЛЖАВАМЕ...

20 Октомври 2019, Неделя

„Всяка работа на тоя свят цапа човека със своя цвят”! Всеки ден или месец е посветен на борбата с различни болести. А те са толкова многобройни и продължават да се роят. Пациентът и неговите близки се борят с тях, но... Сълзи в очите, страх в душата, отчаяние. На ход идват лекарите и вярата. Затова често препрочитаме Джани Родари и стихосбирката „Продавач на надежда”...

„В името на живота – продължаваме...”, е поредното събитие от инициативата, „венец” в тазгодишната кампания на Университетската болница за активно лечение по онкология и на нейните специалисти-мамолози, прегледали повече от двеста жени през октомври 2019 г.

На 24 октомври /четвъртък/ 2019 г. от 18 ч, със спектакъл на студенти от департамент „Музика“ на Нов български университет с ръководител Златка Ангелова, ще открием изложбата „История в рамка”, седма поред от инициативата „Продължаваме”.

Мястото:Артгалерията на НДК, вход откъм клуб „Перото”,вляво.

„Хората на изкуството са велики – гениални , талантливи, запалващи искрата на любовта, чрез която се изгражда култура, въздигаща неспокойния и вечнотърсещ човешкия дух”, обобщава Бистра Стойчева, куратор на изложбата.

Събитието посвещаваме на Месеца за борба с рака на гърдата.Поканили сме пациенти, техни близки и приятели, лекари, медицински сестри, общественици. Разбира се, журналисти, колеги, всички. Защото, извън протокола, практически всеки, който има сетива за тези мигове на благородство и вяра в каузата, е добре дошъл.

Всяко човешко присъствие ще бъде чест за нас и достойна подкрепа на пациентите в борбата им за здраве и за качество на живот. Защото, както каза на една от предишните изложби д-р Стефан Константинов, „никой пациент не трябва да се чувства обречен...”

Проявата ще бъде един интелигентен начин участниците и гостите, всички ние ЗАЕДНО, да отговорим на въпроса на Пипи Дългото чорапче: „Аз съм родена, за да правя добро... И се питам, а другите хора за какво живеят?”

След откриването на събитието на 24. Х. 2019 г. от 18 ч, изложбата в Артгалерия – НДК, може да бъде посетена всеки ден до 7 ноември от 11 до 18 часа. Входът за посетители е свободен!

нагоре